İnşaat Proje Yönetimi ve Proje Geliştirme

İnşaat proje yönetimi kapsamında, inşaat ve yapılar ile ilgili farklı tarzlarda ve tasarımlarda çizim ve proje geliştirme çalışmaları yapılmaktadır. İnşaat projelerinin yönetimi, yönetim bilgisinin yanı sıra, mimari kompozisyon, alanları kullanacak olan bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanan bir analiz, yapı ve mümkün olan maksimum faydayı elde etmek gerektirir. İnşaat projelerinin tamamlanması için ihtiyaç olan zaman çerçevesinde inşaat sürecinin anlaşılır olması gerekmektedir. Kullanılan teknoloji, kurumsal normlar ve süreçler farklılık gösterse de bu tip projelerin yönetimi, birçok sektör ile ortak noktalara sahiptir.

Genel açıdan proje yönetimi, bir projenin misyon odaklı doğası ile kurumların yönetim anlayışından ayrılır.

Proje Yönetimi Disiplini Nasıl Olmalıdır?

Proje yönetimi, belirlenen hedefler doğrultusunda kapsam, maliyet, zaman, kalite ve memnuniyet zirvesine ulaşmak adına projenin ömrü boyunca insan kaynağını, teknolojiyi ve materyallerini modern teknikleri kullanarak yönlendirme ve koordine etme sanatıdır.

Operasyon süreçlerinin sürekliliği ile geniş bir görünüm elde etmek amacıyla geliştirilen modern yönetim teknikleri, proje yönetimine uyarlanabilmesi için performans gereksinimlerinin belirlenmesi ve proje katılımcılarının seçilmesi dahil olmak üzere projenin maddi ve manevi hedeflerinin ve planlarının belirlenmesi gerçekleştirilir.

Öngörülen program ve plana göre insan kaynağı, işçilik, malzeme ve ekipman tedariği ile verimlik kaynak kullanımı maksimize edilir. Tüm süreçte planlama, tasarım, mimari, sözleşme ve inşaat uygun koordinasyon ve kontrol içinde çeşitli operasyonlar uygulanır.

Proje Yönetimi Neden Önemlidir?

Proje yönetimi, hedefleri ve ihtiyaçları karşılayarak projenin sürdürülebilir olması ve başarı ile sonuçlanması için emin adımlarla ilerlenen bir yoldur.

Proje yönetiminin önemi;

  • Maddi ve manevi kaynakları verimli ve tasarruflu kullanarak süreç daha hızlı ve gereksiz tüketim olmadan ilerler.
  • Sistemli ve disiplinli ilerleyen süreçte çalışan tüm bireyler plan doğrultusunda hareket ettiği için iş rutininde bir aksama yaşanmaz.
  • Kontrol ve raporlama sayesinde bir adım ilerisi görülebilir.
  • Olası yaşanan aksaklıklarda ve değişikliklerde kontrol mekanizması devreye girer, hızlı sonuç alınır.
  • Müşteri memnuniyeti ve mutluluğu yaratır.
  • Çalışma ortamındaki stres minimum seviyeye iner.

İlgili Mesajlar

Bir Cevap bırakın

MAYA GROUP

2007 Yılından Beri İnşaat Sektöründe Orta Ve Büyük Ölçekli Projelerin Geliştirilmesi, Ülkemizde Yeni İnşaat Ve Teknolojideki Son Yenilikleri Takip Ederek İnşaat Sektörümüzün Çağdaş Düzeye Ulaşmasina Katki Sunmak Amaciyla Bodrum’da Kurulmuş Olan Teknik Yapi İnşaat, Kuruluşundan Beri Süregelen Profesyonellik, Yaraticilik, Dürüstlük Ve Pazari Geliştirme Özellikleriyle İstikrarli Bir Büyüme Göstererek İnşaat Alaninda Saygin Bir Yer Edinmiştir.

Son Yazılar

Ekim 15, 2020
İnşaat Firması Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yazı Kategorisi

Profesyonellik, Yaraticilik, Dürüstlük Ve Pazari Geliştirme Özellikleriyle İstikrarli Bir Büyüme Göstererek İnşaat Alaninda Saygin Bir Yer Edinmiştir.


Cevat Şakir Mah. Saldır Şah Cad. No:3/1
Bodrum/MUĞLA/TÜRKİYE


T. 444 25 03E. info@mayainsaat.net